Het klinkt alsof deze site met supplementen te maken heeft. Maar die wil ik juist niet gebruiken.

Het doel van deze site is kennis en handvatten te bieden om met dagelijkse voeding voldoende voedingsstoffen binnen te krijgen. Dus je zit helemaal goed hier!

Waar komt de data vandaan die VitaminWiser gebruikt?

Op onze bronnenpagina zijn de bronnen van de data vermeld. De data van de voedingswaarden zijn afkomstig van de Amerikaanse "Department of Agriculture" (USDA). Deze gegevens zijn vrij beschikbaar. Voor meer informatie hierover zie ook de veelgestelde vragen pagina van de USDA .

Hoe zijn de porties opgebouwd van de voeding die weergegeven worden?

De data van de voedingswaarden zijn afkomstig van de Amerikaanse "Department of Agriculture" (USDA). In deze database worden alle hoeveelheden zijn voeding in gemiddelde eetbare porties geregistreerd. Bijvoorbeeld 1 snee brood, of 1 kom Mozzarella in blokjes. Soms kunnen dit best grote porties zijn, zoals in het geval van 1 ananas. Over het algemeen zijn dit behapbare porties.

Hoe zijn de te selecteren nutriënt ranges gekozen?

Voor de nutriënten waar een ADH voor is vastgesteld in Nederland, zijn de te selecteren ranges zo gekozen dat ze rekening houden met de ADH ranges voor de diverse doelgroepen. Voor de overige nutriënten zijn de onderste en de bovenste grens van de range(s) gekozen voor de kleinste cq. grootste hoeveelheid die in 1 voedingsmiddel in de database voorkomen.